Zomerse pavlova met vers fruit, coulis van rode vruchten en slagroom

Een gemakkelijk en heerlijk zomers recept dat rode vruchten helemaal in de schijnwerpers zet.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 PETSON pavlova basisschijven
  • 25cl volle room (min 35% vet)
  • 1 vanille stokje
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 250g diepvriesfruit (rode vruchten)
  • 100g kristalsuiker
  • 1dl water
  • Vers fruit (aardbeien, blauwe en rode bessen, frambozen,… )
  • Eton mess om af te werken

De slagroom

Snij het vanille stokje doormidden en schraap met een mespunt de zwarte vanillepuntjes eruit.

Voeg het vanillemerg toe aan de volle room samen met de bloemsuiker.

Klop de volle room op tot slagroom.

De coulis

Verhit het diepvriesfruit (ontdooien hoeft niet) met de suiker en het water op een matig vuur in een steelpannetje.

Laat 10 min pruttelen tot het fruit gesmolten is tot een saus.

Mix en zeef de coulis om pitjes te verwijderen.

Afwerking

Beleg iedere pavlova schijf met een flinke lepel slagroom, schik hierover het vers fruit en schenk hierover enkele lepeltjes coulis.

Wil je de pavlova helemaal áf hebben? Werk dan af met wat eton mess.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *