Pavlova met griekse yoghurt, roze pompelmoes, rozenwater, honing en pistache noten

Een verfrissende pavlova met smeuïge yoghurt, zoete honingsiroop, citrus en een fleurige toets van rozenwater. Dit is écht genieten zonder schuldgevoel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • PETSON pavlova basis–schijven
  • 300g Griekse yoghurt
  • 175g honing
  • 2 el rozenwater
  • 1 pompelmoes
  • (ongezouten) pistache noten – wat je voorkeur geniet
  • gedroogde rozenblaadjes

De siroop

Verhit de honing op een laag vuur tot het volledig vloeibaar is.

Pers het sap uit 1/2 pompelmoes en zeef alles om al de velletjes te verwijderen. Voeg het sap toe bij de honing en verhit verder.

Breng verder op smaak met het rozenwater.

Afwerking

Beleg iedere pavlova schijf met een flinke lepel Griekse yoghurt.

Snij de rest van de pompelmoes ‘a vif’ en schik de partjes op de yoghurt.

Giet wat siroop over de pavlova’s en werk af met nonchalant gehakte pistachenootjes en gedroogde bloemblaadjes.

TIP – Nóg lekkerder in combinatie met: Limonade van honing, rozemarijn en pompelmoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *